Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2022

Розкрадання дизпалива в умовах воєнного стану - на Полтавщині задокументовано 15 епізодів неправомірної діяльності працівників локомотивного депо (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрито групу із 7 осіб, підозрюваних у привласненні чужого майна, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. ч. 3, 4 ст. 191 КК України).

Вказані особи (5 з яких - працівники локомотивного депо) під час руху тепловозів, використовуючи гумові шланги, зливали з паливних баків до заздалегідь підготовлених пластикових каністр дизельне пальне та по ходу руху локомотивів скидали заповнені каністри в обумовленому місці. У подальшому пальне реалізовували населенню за цінами, нижчими ринкових.

З початку цього року встановлено 15 епізодів неправомірної діяльності групи. За попередніми підрахунками, викрадено майже 5 тис. літрів дизпалива. 

Зловмисників викрито безпосередньо під час вчинення чергового епізоду злочинної діяльності.

 

Під час обшуків у гаражних приміщеннях правоохоронцями вилучено каністри з дизельним пальним, знаряддя для вчинення злочинів, мобільні телефони, чорнові записи тощо. 

Наразі усім особам повідомлено про підозру. Окрім цього, 4 із них обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою та домашнього арешту, щодо інших підозрюваних - питання вирішується.

Злочин виявлено та розслідується Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області.

Слідчі та процесуальні дії тривають.   

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1465