Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2022

Корупційний злочин. До скоєння якого в рамках кримінального провадження перевіряється причетність високопосадовця Полтавської міської ради

За процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та передано до суду обвинувальний акт стосовно депутата та начальника управління Полтавської міської ради за вимагання та одержання неправомірної вигоди та внесення до офіційного документа завідомо неправдивих відомостей, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366  КК України).

Вказаним особам інкримінують вимагання і одержання від громадянина 5 тис. дол. США за погодження дозвільних документів зовнішнього опорядження фасаду нежитлового приміщення та розміщення літнього майданчика у центрі Полтави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділом поліції № 1 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Полтавській області.

У рамках досудового розслідування вивчалося питання причетності до скоєння корупційного злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, високопосадовця Полтавської міської ради, який є суб’єктом кримінального правопорушення, підслідного Національному антикорупційному бюро України, у зв’язку із чим Полтавською окружною прокуратурою матеріали за вказаним фактом виділено в окреме провадження та відповідно до ч. 2 ст. 216 КПК України скеровано за підслідністю.      

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1535