Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2022

Понад 20 тонн тютюнової продукції орієнтовною вартістю 4 млн грн. У Полтавському районі правоохоронцями припинено роботу підпільного «цеху» (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури на території Полтавського району правоохоронцями припинено незаконне виготовлення та переробку тютюну.

  

За відсутності відповідної ліцензії організували виробництво тютюну та тютюнової сировини кілька жителів району в «цеху», обладнаному в приватному будинку одного із селищ. Для безперервного виробничого процесу особи залучали найманих робітників, які працювали у дві зміни. Реалізовували «продукцію» на території України.

 

Під час обшуків у «цеху», за місцями проживання та в автомобілях фігурантів вилучено обладнання для обробки, калібрування, подрібнення тютюну, понад 1000 мішків із речовиною рослинного походження, більше  300 тис. сигаретних гільз, майже 100 пет-пакетів із подрібненим тютюном, каністри з ароматизаторами, мобільні телефони, чорнові записи та інші речові докази. 

Загальна вага вилученої тютюнової продукції – понад 20 тонн, орієнтовна вартість – 4 млн грн.

Відомості про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 199 та ч. ч. 1, 3 ст. 204 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку, голографічних захисних елементів, вчинені повторно, та незаконне виготовлення, зберігання, транспортування з метою збуту, а також збут групою осіб незаконно виготовлених підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей).

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснюються Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури  
кількість переглядів: 1429