Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2022

Понад 6 тис дол США за організацію незаконного переправлення через кордон військовозобов’язаних полтавців – затримано співучасників злочину (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо незаконного переправлення через державний кордон військовозобов’язаних осіб.    

У рамках досудового розслідування затримано ще двох співучасників злочину – 50-річного полтавця та 44-річного жителя Чернівецької області, яким інкримінують організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, вчинені щодо кількох осіб за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Нагадаємо, на початку вересня цього року за вказаною статтею повідомлено про підозру 38-річній жительці Чернівецької області.

За даними слідства, фігуранти у період воєнного стану за грошову винагороду налагодили схему незаконного перетину державного кордону для військовозобов’язаних громадян України. З метою її реалізації полтавець підшукав двох місцевих жителів, які мали намір виїхати до Румунії, та відправив до Чернівецької області, де їх зустріла підозрювана, яка організовувала перетин кордону поза офіційним пунктом пропуску. Після одержання від чоловіків 6 тис. 400 дол. США  правоохоронці затримали жінку.

За клопотаннями слідчого та прокурора судом усім співучасникам злочину обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснюються Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1289