Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2022

Рішення тендерного комітету та договір підряду щодо ремонту Будинку культури у Глобиному визнано недійсними – задоволено позов прокуратури

У червні 2018 року тендерний комітет відділу культури, спорту, сім’ї та молоді виконавчого комітету Глобинської міської ради на порталі державних закупівель оприлюднив оголошення про проведення закупівлі робіт із капітального ремонту Будинку культури ім. Івана Франка в м. Глобине.

За результатами торгів переможцем визнано полтавське приватне підприємство, вартість тендерної пропозиції якого становила понад 2,7 млн грн.

У подальшому вказаний відділ та переможець торгів уклали договір підряду, за умовами якого підприємство за бюджетні кошти зобов’язувалося виконати капітальний ремонт Будинку культури. 

Водночас Глобинською окружною прокуратурою встановлено, що на момент проведення тендеру підприємство не мало діючої ліцензії щодо провадження господарської діяльності. Окрім цього, керівник підприємства, отримавши з місцевого бюджету майже 800 тис. грн передоплати, завищив обсяги і вартість ремонту та підписав акти виконаних робіт, які до цього часу не завершено.   

З метою захисту інтересів держави прокуратура звернулася до Господарського суду Полтавської області з позовом, який наразі задоволено – рішення тендерного комітету та договір підряду визнано недійсними.

Окрім цього, за публічного обвинувачення прокуратури у Глобинському районному суді триває розгляд кримінального провадження стосовно керівника підприємства, якому інкримінують заволодіння чужим майном, вчинене в особливо великих розмірах, видачу і використання завідомо неправдивих офіційних документів та службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. ч. 1, 3, 4 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України).

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1438