Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2022

Трансформаторна підстанція – у власності територіальної громади. Лубенською окружною прокуратурою забезпечено виконання рішення суду

У серпні цього року Лубенським міськрайонним судом задоволено позовну заяву Лубенської окружної прокуратури про скасування державної реєстрації права власності на трансформаторну підстанцію з лінією електропередач довжиною 1,3 км, розташовану у с. Піски.

Прокуратура зверталася до суду в інтересах Лубенської територіальної громади до одного із жителів вказаного населеного пункту.  

Підставою для пред’явлення позову стала протиправна передача у власність чоловіку  об’єкта нерухомого майна, приватизація якого ставила під загрозу безпечність та ефективність експлуатації системи розподілу та безперешкодне отримання споживачами с. Піски електричної енергії.   

Наразі Лубенською окружною прокуратурою забезпечено виконання рішення Лубенського міськрайонного суду. Право комунальної власності на трансформаторну підстанцію з лінією електропередач у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано за Лубенською територіальною громадою.     

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 491