Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2023

Кримінальні правопорушення проти миру та безпеки людства – на Полтавщині судитимуть 4 місцевих жителів

Правоохоронцями Полтавщини продовжується робота щодо виявлення осіб, причетних до кримінальних правопорушень проти миру та безпеки людства.

Наразі Полтавською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 4 жителів області (міст Миргорода, Решетилівки, Кременчуцького та Полтавського районів), яким інкримінують поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, а також глорифікацію осіб, які здійснюють збройну агресію, вчинені повторно (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Окрім цього, 24 січня цього року за публічного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури за вказаною статтею Кримінального кодексу України Октябрським районним судом Полтави засуджено місцевого мешканця.  

За даними слідства, упродовж минулого року вказані особи у забороненій в Україні соціальній інтернет-мережі та через мобільний додаток поширювали матеріали з виправдовуванням і запереченням збройної агресії РФ проти України, а також возвеличуванням представників влади та військовослужбовців країни-агресора, що підтверджено судово-лінгвістичними експертизами.   

Під час обшуків за місцями проживання обвинувачених правоохоронцями вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області за процесуального керівництва  Полтавської обласної прокуратури.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1663