Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2023

Кримінальні правопорушення проти миру та безпеки людства – на Полтавщині викрито 5 місцевих жителів

Правоохоронцями Полтавщини викрито 5 жителів області (міст Кременчука, Горішніх Плавнів, Миргорода, а також Миргородського району), причетних до кримінальних правопорушень проти миру та безпеки людства.

За даними слідства, упродовж минулого року четверо чоловіків та жінка на своїх сторінках у забороненій в Україні соціальній інтернет-мережі поширювали матеріали з виправдовуванням і запереченням збройної агресії РФ проти України, а також возвеличуванням військовослужбовців країни-агресора, що підтверджено судово-лінгвістичними експертизами. 

Під час обшуків за місцями проживання громадян правоохоронцями вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Наразі вказаним особам повідомлено про підозру в поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, а також глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває. Вирішується питання додаткової кваліфікації протиправних дій підозрюваних. 

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури слідчі дії здійснюються Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1754