Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2023

Злочини проти основ національної безпеки України – жителю Полтави повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури 30-річному жителю Полтави повідомлено про підозру у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України (ч. ч. 2, 3 ст. 109, ч. 1 ст. 110 КК України).  

За даними слідства, упродовж серпня-листопада минулого року полтавець публічно закликав до повалення конституційного ладу та на своїх сторінках у соціальних мережах розповсюджував матеріали із закликами до вказаних дій, а також до зміни меж території України, всупереч Основному Закону держави.        

Під час обшуків за місцем проживання чоловіка правоохоронцями вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2006