Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2023

Воювали у складі незаконного збройного формування – двох жителів Донецької області судитимуть за державну зраду та колабораційну діяльність (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів м. Горлівка Донецької області, яким інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, та добровільну участь у незаконному збройному формуванні, створеному на тимчасово окупованій території (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, у лютому минулого року чоловіки добровільно вступили до «народної міліції Донецької народної республіки» та служили в одній із мотострілкових бригад на посадах стрільців. Їм видали камуфляжну форму зразка збройних сил РФ і зброю.

Перебуваючи у Донецькій області, вони виконували накази командирів російської армії та незаконного збройного формування, здійснювали окупацію захоплених територій України та інженерно-технічне облаштування позицій.

Один із обвинувачених займався евакуацією поранених і вбитих військовослужбовців країни-агресора та учасників незаконного збройного формування.  

Наразі обоє перебувають під вартою. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося  Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області. 

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2556