Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2023

Забруднення земельної ділянки природно-заповідного фонду – судитимуть колишню начальницю диканського комунального підприємства (ФОТО)

Диканською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишньої начальниці місцевого комунального підприємства за забруднення земельної ділянки стічними водами, шкідливими для довкілля, та службову недбалість, що завдала істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 239, ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у грудні 2022 року, перебуваючи на посаді, жінка допустила забруднення земельної ділянки природно-заповідного фонду.

З метою прочищення колектору каналізаційної насосної станції вона надала вказівку підлеглим працівникам на руйнування його частини. Унаслідок вказаних дій майже 7 тис. кв. м землі були забруднені стічними каналізаційними водами, а державі завдано шкоду на понад 140 тис. грн. 

Наразі з метою її відшкодування прокуратурою до обвинуваченої пред’явлено позовну заяву.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділом поліції № 2 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1757