Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2018

Прокурори здійснюють процесуальне керівництво за фактами вбивств, скоєних у Новорічну ніч

У Новорічну ніч у с. Жуки Полтавського району зловмисник напав на  64-річну пенсіонерку у її власному будинку та, за попередніми даними судово-медичної експертизи, наніс жінці більше 80 ножових поранень. Після вчинення вбивства, щоб приховати сліди злочину, він накидав речі потерпілої на плиту і запалив їх, а потім із місця події зник.

Про скоєне правоохоронців повідомив родич потерпілої, який прийшов до неї, аби запросити на святкування Нового року.

За вказаним фактом слідчий відділ Полтавського районного відділення поліції Полтавського ВП ГУНП в області за процесуального керівництва прокуратури розпочав кримінальне провадження за  ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Проводяться слідчі (розшукові) заходи, направлені на встановлення обставин злочину та особи, яка його вчинила.

Також здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України) 66-річної жительки м. Кременчук, труп якої було виявлено 1 січня 2018 року у власній квартирі. Смерть жінки настала унаслідок закритої черепно-мозкової травми.

За підозрою у скоєнні цього злочину затриманий 30-річний син потерпілої – колишній працівник Кременчуцької місцевої прокуратури.   Наразі останній свою вину визнав, пояснивши, що скоїв злочин під час сварки з матір’ю.   

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюється СУ ГУНП в області. Призначені судово-медична, імунологічна та інші експертизи. Триває зібрання подальшої доказової бази. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.                           

                                                                                      Прес-служба прокуратури Полтавської області       

кількість переглядів: 4287