Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2018

Щоб приховати вчинений злочин, спритники звернулися до поліції із заявою про розбійний напад

Працюючи експедиторами у філії одного з київських товариств, у жовтні минулого року двоє 40-річних жителів Полтави здійснили оптове постачання  алкогольних напоїв підприємцю із Миргорода, а отримані за товар 98 тис. 800 грн. привласнили, розповідає подробиці справи прокурор відділу прокуратури Полтавської області Валентина Кармазина.   

Щоб приховати вчинений злочин, наступного дня один зі спритників звернувся із заявою в поліцію, в якій написав, що 30 жовтня 2017 року близько 22 години невідомі особи в с. Огирівка Великобагачанського району, погрожуючи застосуванням насильства, небезпечного для життя та здоров’я, заволоділи його мобільним телефоном та грошима. Інший зловмисник поїхав у Полтаву, щоб розповісти про напад керівникові філії. 

«Внісши відомості до ЄРДР за ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб), вже за 2 дні слідчий та процесуальний прокурор зрозуміли, що розбійного нападу не було, адже заявник плутався не лише в якихось деталях, а й в основних показах. Тому вже самі полтавці стали фігурантами розпочатого кримінального провадження, під час якого вони повернули філії усі кошти», - зазначила прокурор.             

Вироком Великобагачанського районного суду один із чоловіків засуджений за ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна, яке було йому ввірене, за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення  слідчому про вчинення злочину з корисливих мотивів), ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве показання потерпілого, поєднане з обвинуваченням у тяжкому злочині, вчинене з корисливих мотивів) КК України до 4 років обмеження волі. Інший – за ч. 3 ст. 191 КК України до 3 років 6 місяців обмеження волі. Водночас суд, врахувавши, що обвинувачені відшкодували завдані збитки у повному обсязі, а представник товариства не наполягав на суворому покаранні, що раніше вони до кримінальної відповідальності не притягувалися і мають на утриманні неповнолітніх дітей, на підставі ст. 75 КК України звільнив обох від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.               

кількість переглядів: 2681