Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2018

Співмешканці із Миргородського району отримали покарання суду першої інстанції

Вироком Миргородського міськрайонного суду 27-річний житель  цього району засуджений до 4 років позбавлення волі, а його співмешканка отримала 2 роки іспитового строку. Чоловік визнаний винним у тому, що упродовж 2016-2018 років вчинив на території Миргородського району 6 крадіжок, завдавши громадянам понад 7 тис. грн. збитків. Його цивільна дружина взяла участь в одному епізоді.

«В основному крав із будинків, демонтуючи або розбиваючи віконні шибки чи балконні двері. Лише в одному випадку скористався необачністю господаря, який заснув, забувши зачинитися. Із цієї оселі зловмисник виніс продукти харчування, з інших – металеву драбину, дитячу коляску, електроплитку, обігрівач, DVD-плеєр, чугунці плити та інше майно», - розповіла прокурор відділу прокуратури Полтавської області Валентина Кармазина.  

Окрім цього, зазначений громадянин завдав 2 удари ножем помічнику оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Миргородського відділу поліції Головного управління Нацполіції в області.

«Коли дільничний офіцер поліції разом із помічником оперуповноваженого завітали до будинку, в якому проживав зловмисник, останній без пояснень накинувся на правоохоронця з ножем і вдарив його в плече та щелепу, спричинивши легкі тілесні ушкодження», - зазначила прокурор. 

Співмешканка засуджена за ч. 3 ст. 185 КК України – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, за попередньою змовою групою осіб.

Чоловік – за ч. ч. 2, 3 ст. 185 КК України – крадіжка, вчинена повторно, поєднана з проникненням у житло, за попередньою змовою групою осіб та ч. 2 ст. 345 КК України – умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу  легких тілесних ушкоджень, у зв’язку із виконанням цим працівником службових обов’язків. Проте, якщо жінка погодилася із призначеним покаранням, то її співмешканець, навпаки, оскаржив його до апеляційної інстанції.  

кількість переглядів: 3161