Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2018

Миргородська місцева прокуратура вживає заходи щодо попередження незаконного надання земель у користування

Миргородська місцева прокуратура звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з позовними заявами про визнання протиправними та скасування 3 розпоряджень голови Великобагачанської районної державної адміністрації. У грудні 2017 року цими документами одному із селянських (фермерських) господарств області були надані дозволи на розробку технічної документації із встановлення меж земельних ділянок у натурі (на місцевості).

«Голова районної державної адміністрації видав розпорядження про  надання господарству дозволів на розробку технічної документації із встановлення меж земельних ділянок загальною площею понад 600 га та вартістю майже 4,5 млн. грн., як земель колишніх колективних сільськогосподарських підприємств. Водночас відповідно до ст. ст. 17, 122 Земельного Кодексу України райдержадміністрації передають земельні ділянки із земель державної власності у власність або у користування у межах сіл, селищ, міст районного значення для всіх потреб та за межами населених пунктів для: ведення водного господарства; будівництва об'єктів, пов'язаних з обслуговуванням жителів територіальної громади району (шкіл, закладів культури, лікарень, підприємств торгівлі тощо); індивідуального дачного будівництва», - розповів перший заступник керівника Миргородської місцевої прокуратури Іван Сагайдачний.

Крім того, за словами прокурора, згідно ст. 13 Закон України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» райдержадміністрації наділені правом передавати в користування невитребувані земельні частки (паї).

Отже, розпорядження земельними ділянками в інших випадках не відноситься до повноважень райдержадміністрацій, що стало підставою для звернення прокуратури з позовами до суду з метою попередження незаконного надання земель сільськогосподарського призначення в користування.

кількість переглядів: 3679