Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2018

За злочини проти статевої свободи житель Кіровоградщини засуджений до 12 років

Прокурори Миргородської місцевої прокуратури підтримали обвинувачення в міськрайонному суді щодо уродженця Кіровоградщини за скоєння ряду зухвалих злочинів проти статевої свободи, які останній вчинив  на території міста Миргород.

«Двадцять другого вересня минулого року життя мешканців Миргорода сколихнула жахлива новина, про те що на вулицях міста орудує серійний ґвалтівник, який у вечірній час нападає на молодих жінок та дівчат», - повідомив перший заступник керівника Миргородської місцевої прокуратури Іван Сагайдачний.

Уже наступного дня правоохоронці по гарячих слідах затримали підозрюваного. Ним виявився раніше судимий 53-річний уродженець Кіровоградщини, який вже відбував покарання у місцях позбавлення волі за аналогічні злочини. Також у нього був вилучений підроблений паспорт.

«Чоловік наближався до жертв зі спини, хапав за шию і тягнув у малоосвітлені провулки, де намагався вчинити розпусні дії. Від нападника постраждала жителька Миргорода, ще одній жінці та малолітній дівчині, на щастя, вдалося вирватися та втекти», - розповів прокурор.

Дії зазначеної особи кваліфіковані за ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 152 (замах на зґвалтування малолітньої особи), ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 152 (замах на зґвалтування, вчинений повторно), ч. 2 ст. 152 (зґвалтування), ч. 2 ст. 153 (задоволення статевої пристрасті неприроднім шляхом, вчинене повторно),  ч. ч. 1, 4 ст. 358 (підробка та використання офіційного документа) КК України.

Вироком Миргородського міськрайонного суду (1-ша інстанція) обвинувачений засуджений до 12 років позбавлення волі.

кількість переглядів: 3578