Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2018

Державного реєстратора, який знаходиться в розшуку, судитимуть заочно

Прокуратура Полтавщини затвердила і направила до Октябрського районного суду Полтави для розгляду по суті обвинувальний акт щодо 54-річного жителя Донецької області.

У грудні 2014 року зазначений громадянин працював начальником реєстраційної служби Краматорського міського управління юстиції.

«Він, достовірно знаючи про арешт будівлі, розташованої в центрі Полтави, накладений постановою відділу державної виконавчої служби Солом'янського районного управління юстиції у м. Київ, та заборону відчужувати це нерухоме майно, не маючи жодних повноважень на проведення реєстрації на території Полтавської області, все-таки зареєстрував право власності на зазначений об’єкт за фізичною особою. Йдеться про адміністративну будівлю площею понад тисячу кв. м та вартістю майже 11,5 млн. грн., розташовану на вул. 1100-річчя Полтави, 14А/22», - розповів прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури області Володимир Зорін.

Своїми діями державний реєстратор вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Зважаючи на те, що обвинувачений переховується від правосуддя, за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, слідчий суддя прийняв рішення про проведення щодо нього спеціального досудового розслідування, за результатами якого обвинувальний акт скерований до суду для заочного засудження.

Нагадаємо, адміністративна будівля за позовом прокуратури у 2016 році повернута у державну власність https://pol.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=168416&fp=570

 

кількість переглядів: 2941