Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2018

Керівник підприємства, обвинувачений в ухиленні від сплати понад 1,6 млн. грн. податків, постане перед судом

Прокуратура Полтавщини затвердила і направила до Полтавського районного суду для розгляду по суті обвинувальний акт щодо голови правління, водночас і співвласника, одного з приватних акціонерних товариств області. Зазначений громадянин є обвинуваченим в умисному ухиленні від сплати податків, вчиненому службовою особою підприємства, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах (ч. 1 ст. 212 КК України) та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 366 КК України). Про це повідомив прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури області Володимир Стовбун

За інформацією прокурора, досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2015-2016 років товариство купувало за удаваними угодами у підприємств, які входять до складу «конвертаційного центру», послуги та товарно-матеріальні цінності, зокрема бітум, що використовувався для виготовлення асфальтобетонної суміші та облаштування дорожнього покриття.

У податковій декларації керівник зазначив придбання матеріалів для ремонту доріг (бітуму та ін.) від 4 фіктивних підприємств, що дало йому змогу ухилитися від сплати податків на додану вартість та на прибуток підприємств на загальну суму понад 1,6 млн. грн.

Наразі за клопотанням прокурора на рахунки підприємства накладений арешт. А з метою відшкодування завданих збитків заявлений цивільний позов.

 

кількість переглядів: 3026