Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2018

У Полтаві засудили «закладчика» наркотиків (ФОТО)

Октябрський районний суд Полтави затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та 27-річним уродженцем Туреччини, який має посвідку на постійне проживання в Україні. Чоловік отримав 4 роки і 9 місяців позбавлення волі з конфіскацією належного йому майна за незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також збут особливо небезпечних психотропних речовин, вчинені повторно, та особливо небезпечного наркотичного засобу (ч. 2 ст. 307 КК України).

Як повідомив керівник Полтавської місцевої прокуратури Микола Дубинка, упродовж квітня-травня 2018 року іноземець, придбавши через Інтернет психотропи та наркотики, почав шукати покупців.

«Наркотичні засоби та психотропні речовини підсудний передавав полтавцям, залишаючи «закладки» у різних місцях обласного центру. Саме під час такого збуту його затримали», -  розповів прокурор.

У зловмисника правоохоронці виявили та вилучили поліетиленовий пакунок із плодовими тілами грибів, що містять псилоцибін та псилоцин (маса плодових тіл у висушеному стані – 0,088 г та 0,14 г), папір, оброблений психотропними речовинами ДОБ (броламфетамін) та ДМА (2,5-диметоксіамфетамін), поліетиленовий пакет із канабісом (0,215 г), шматочок фольги з психотропною речовиною ТМА (3,4,5- триметоксіамфетамін), 2 шприци із психотропними речовинами.

Також досудовим розслідуванням доведено, що зазначений громадянин пригостив 2 своїх знайомих, одному з яких лише 17 років, цукерками, обробленими ДОБ та ДМА.  

«За останні декілька років способи продажу наркотичних засобів та психотропних речовин значно урізноманітнилися. Одним із сучасних є поширення інформації про можливість придбати наркотики шляхом нанесення малюнків із відповідною символікою та адресами з мережі Інтернет на будинки міста. Тому полтавцям необхідно бути обачними, а в разі необхідності звертатися в правоохоронні органи», - наголосив керівник Полтавської місцевої прокуратури.   

кількість переглядів: 3075