Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2018

Миргородська місцева прокуратура виявила чергове порушення законодавства при наданні землі для ведення фермерського господарства

За інформацією заступника керівника Миргородської місцевої прокуратури Сергія Бабія, упродовж 2014-2016 років Головне управління Держгеокадастру в Полтавській області видало 12 наказів про передачу в оренду жителю м. Зіньків 12 земельних ділянок загальною площею понад  220 га та вартістю майже 7 млн. грн., розташованих на території Зіньківського району.

Держустанова всупереч вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про фермерське господарство» не надала належної оцінки обставинам і умовам, зазначеним у клопотаннях чоловіка, який, створивши фермерське господарство, всупереч ст. ст. 7, 12 вказаного Закону отримав земельні ділянки без проведення земельних торгів, не на конкурентних засадах.

Із метою усунення порушень Зіньківський відділ Миргородської місцевої прокуратури підготував і направив до Зіньківського районного суду позовну заяву про скасування наказів та визнання недійсними договорів оренди.

  

кількість переглядів: 3190