Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2018

На нараді в прокуратурі обговорили стан протидії злочинності (ФОТО)

У середу, 18 липня 2018 року, в обласній прокуратурі під головуванням в. о. прокурора Полтавської області Олександра Легеньковського відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів Полтавщини, на якій обговорили стан протидії злочинності, ефективність розкриття кримінальних правопорушень та їх досудового розслідування, у тому числі на пріоритетних напрямах, за результатами роботи у І півріччі цього року.

У заході взяли участь заступники прокурора області, начальник Головного управління Національної поліції в області Андрій Замахін, начальник Головного управління ДФС в області Сергій Садовий, заступники керівників та начальники структурних підрозділів правоохоронних відомств, керівники місцевих прокуратур та відділів поліції.

Зазначалося, що упродовж вищезгаданого періоду правоохоронцям вдалося досягти зниження рівня злочинності (на 4%), у тому числі тяжких злочинів, а також більшості їх видів. Менше обліковано умисних вбивств, зґвалтувань, кримінальних правопорушень проти власності (розбійних нападів,  грабежів, шахрайств, крадіжок), проти безпеки руху та експлуатації транспорту, скоєних неповнолітніми тощо.

Активізована протидія корупції. До суду направлено вдвічі більше обвинувальних актів про злочини у бюджетній сфері. 

Високою є частка відшкодування завданих злочинами збитків (98,7%), зокрема інтересам держави та територіальних громад.

Вищим за середній по державі є рівень розкриття кримінальних правопорушень. Направлені до судів майже 3 тисячі обвинувальних актів. Припинена діяльність 9 організованих злочинних груп.


Водночас цьогоріч суттєво зросла кількість спричинених тяжких тілесних ушкоджень. Актуальною залишається протидія незаконному обігу зброї та наркотичних засобів.

Вимагає посиленої уваги здійснення розшуку громадян, які ухиляються від органів досудового розслідування та суду. Так, у Диканському та Козельщинському районах не встановлене місцезнаходження жодної такої особи.

Також головуючий підкреслив, що наразі не досягнуто безумовного додержання законності при обліку кримінальних правопорушень. В окремих районах в угоду статистичному благополуччю продовжується укриття злочинів, невірна їхня кваліфікація та незаконне закриття. Найбільшої критики заслуговує робота поліції міста Полтава. За часткою скасованих прокурорами незаконних постанов область посідає одне із лідируючих місць в Україні.

Наприкінці учасники наради прийняли постанову, в якій визначили узгоджені заходи для усунення недоліків.

                                                           

                                                                                      Прес-служба прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 3643