Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2018

Органами прокуратури Полтавської області розпочато надійний захист інтересів держави у сфері земельних відносин – наразі за фактом самовільного зайняття землі сільськогосподарського призначення загальною площею майже 300 га відкриті кримінальні провадження

Установлено, що на території Лохвицького району на земельних ділянках сільськогосподарського призначення площею понад 150 га, за відсутності правовстановлюючих документів, вирощувалася кукурудза, пшениця, а також багаторічні насадження.

За фактом самовільного зайняття земельних ділянок Лохвицьким відділом Лубенської місцевої прокуратури розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 197-1 КК України.

Аналогічна ситуація склалась в с. Красне Кобеляцького району, прокуратурою встановлено факт використання невстановленою особою понад 60 га сіножатей, що відносяться до земель сільськогосподарського призначення, за відсутності правовстановлюючих документів чи відповідних розпоряджень.

Кобеляцькою місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за  ч. 1 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки).

Окрім цього, Чорнухинським відділом Лубенської місцевої прокуратури виявлено факти самовільного зайняття на території Чорнухинського району земельних ділянок загальною площею майже 60 га. За вказаним фактом також внесені відомості до ЄРДР за  ч. 1 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки).

Досудові розслідування тривають.

Довідково: за 7 місяців поточного року прокурорами Полтавської області до суду вже скеровано 9 обвинувальних актів у земельній сфері, у тому числі 6 – за фактами самовільного використання земель.

Також притягнуто до кримінальної відповідальності за ч.2 ст. 369-2 КК України колишнього керівника Дерземінспекції у Полтавській області, який отримав 757 тисяч гривень неправомірної вигоди від представника фермерського господарства за вплив на посадових осіб ГУ Держгеокадастру в Полтавській області для вирішення питання про продовження терміну дії договорів оренди землі загальною площею 88 га, що розташовані на території Лубенського району.

 
 

 

 

 

Прокуратура Полтавської області закликає всіх небайдужих громадян при отриманні інформації або безпосереднього виявлення фактів незаконного використання земель невідкладно повідомляти правоохоронні органи.

 
 
Прес-служба
прокуратури Полтавської області
кількість переглядів: 2535