Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2018

За клопотанням прокуратури Полтавської області двох робітників, які здійснювали ремонті роботи у будинку пенсіонера, а потім здійснили на нього розбійний напад – взято під варту

Установлено, що 23 та 29-річні мешканці одного із сіл Кобеляцького району в липні поточного року здійснювали ремонтні роботи у 66-річного пенсіонера.  Під час спілкування із господарем будинку молодики дізнались, що пенсіонер проживає один та має заощадження.

 

Переслідуючи корисливу мету чоловіки вирішили заволодіти майном пенсіонера. Так, наприкінці липня, пізно ввечері, чоловіки проникли до будинку потерпілого і почали наносити йому удари кулаками в обличчя, а потім за допомогою клейкої стрічки прив’язали останнього до деревної колоди та відкрито заволоділи особистими речами, а саме документами, грошовими коштами у сумі майже 5 тисяч гривень і двома мобільними телефонами. Після розбійного нападу зловмисники залишили місце вчинення злочину.

 

За процесуального керівництва Кобеляцької місцевої прокуратури чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний із проникненням у житло, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України.

 

За клопотанням місцевої прокуратури підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

 

Зловмисникам загрожує покарання у виді  позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2816