Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2018

За принципової позиції прокуратури Полтавської області двох молодиків засуджено до суворого покарання – один з нелюдів за розбій та жорстоке побиття до смерті потерпілого проведе за гратами 13 років, а його майно конфіскують (ФОТО)

Під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено,  що між 46-річним мешканцем м. Полтава, який перебував на вулиці неподалік одного з розважальних закладів міста, та 34-річним чоловіком виник конфлікт, під час якого останній почав наносити удари по тілу потерпілого. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік впав на землю, а потім пішов в інше місце.   

 

У подальшому,  коли потерпілий йшов по вулиці, на нього напав неодноразово судимий 23-річний молодик, який бачив, як чоловіку наносили тілесні ушкодження. З метою заволодіння майном потерпілого, рецидивіст почав бити чоловіка, а потім заволодів особистими речами останнього.   Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер.   

 

    

 

За принципової позиції прокуратури Полтавської області 34-річного зловмисника визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років з конфіскацією майна.   

 

Неодноразово судимого 23-річного молодика визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.  4 ст. 187 (розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) КК України та засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.   

 

Не погоджуючись із рішенням суду обвинувачені внесли апеляційні скарги. 

 

Прокуратура Полтавської області в суді апеляційної інстанції відстояла свою правову позицію щодо доцільності призначеного покарання обвинуваченим, відтак вирок суду першої інстанції залишено в силі.   

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 3087