Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2018

Прокуратурою Полтавської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно інформатора терористичної організації «Донецька народна республіка»

У ході здійснення досудового розслідування встановлено, що 49-річна мешканка м. Лиман Донецької області упродовж жовтня-листопада 2014 року збирала  та  передавала члену терористичної організації  ДНР з позивним «Хасан» відомості про дислокацію та рух військової техніки і військовослужбовців Збройних Сил України.

 

У подальшому, отримана інформація використовувалась терористами при плануванні бойових операцій та корегуванні артилерійських обстрілів позицій українських військових.

 

За належного процесуального керівництва прокуратури Полтавської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно зловмисниці,  яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичній організації) КК України.

 

Зважаючи на те, що обвинувачена на даний час переховується від слідства на території Російської Федерації, прокуратурою Полтавської області прийнято рішення про проведення щодо неї спеціального досудового розслідування, за результатами якого обвинувальний акт скеровано до суду для заочного засудження.

 

Обвинувачуваній загрожує до 15 років позбавлення волі.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 3147