Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2018

Прокуратура Полтавської області повідомила про підозру раніше судимому чоловіку, який здійснив незаконне придбання за кордоном прекурсору в особливо великих розмірах для виготовлення психотропних речовин (ФОТО)

Установлено, що раніше судимий 34-річний житель Полтавської області замовив та придбав у особи, яка перебуває на території Республіки Польща, понад 100 пігулок медичного препарату, які містять у своєму складі псевдоефедрин. Вказаний прекурсор перемістили через митний кордон України, сховавши у посилку з продуктами харчування та слабоалкогольними напоями.

 

    

Згідно висновку експерта вилучені пігулки містять прекурсор, обіг якого обмежено і стосовно якого встановлені заходи контролю.

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 305 (вчинення за попередньою змовою контрабанди прекурсору в особливо великому розмірі) КК України та за ч. 3 ст. 311 (незаконне придбання, пересилання та зберігання прекурсору) КК України.

Прокуратурою скеровано до суду клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2668