Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2018

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох екс- майорів поліції, які «погоріли» на хабарі – матеріали відкриті сторонам для ознайомлення

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього начальника сектору кримінальної поліції та екс-старшого оперуповноваженого відділу кримінальної поліції ГУ НП в Полтавській області.

Вказані особи навесні поточного року вимагали та отримали від громадянина 26 тисяч гривень неправомірної вигоди. За вказану суму зловмисники обіцяли вплинути на слідчого одного з відділів поліції щодо не притягнення громадянина до кримінальної відповідальності.

Дії «правоохоронців» кваліфіковано за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

За клопотанням прокуратури Полтавської області підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення  застави на загальну суму 280 тисяч гривень.

На даний час вказані особи звільнені з займаних посад.

Відповідно до вимог ст. 290 КПК України підозрюваним та їхнім захисникам оголошено про завершення досудового розслідування, відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

Після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 5 років.

Прес-служба

прокуратури Полтавської області
кількість переглядів: 2654