Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2018

Прокуратура Полтавської області вимагає повернути державі 34 га землі вартістю понад 1 млн грн з незаконного користування, яку громадянин всупереч вимогам чинного законодавства використовує для посіву сільськогосподарської культури

Установлено, що в січні поточного року закінчився договір оренди земельної ділянки площею 34 га, вартістю понад 1 млн грн, за межами населених пунктів на території Грабарівської сільської ради Пирятинського району, укладеного між Головним управлінням Держгеокадастру у Полтавській області та сільськогосподарським товариством.

Після закінчення договору оренди землі місцевий житель в порушення вимог ст. 125 Земельного кодексу України самовільно засіяв вказану земельну ділянку сільськогосподарською культурою - кукурудзою.

В подальшому вказаного громадянина визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 53-1 КУпАП (самовільне зайняття земельної ділянки) та накладено  адміністративне стягнення у виді штрафу.

Правопорушником відшкодовано збитки, завдані самовільним зайняттям земельної ділянки, однак земельну ділянку не повернуто в розпорядження головного управління Держгеокадастру у Полтавській області.

Зважаючи на вказане, прокуратурою напралено до суду позовну заяву з вимогою повернути з незаконного користування земельну ділянку площею 34 га, нормативно-грошова оцінка якої складає понад 1 млн грн у державну власність.

На даний час відкрито провадження по справі.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2517