Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2018

Прокуратурою Полтавської області пред’явлено позовну заяву з вимогою повернути державі 93 га землі сільськогосподарського призначення, вартістю майже 3 млн грн, яку громадянин отримав за спрощеною процедурою без проведення земельних торгів

Установлено, що мешканець Лохвицького району звернувся до ГУ Держгеокадастру в Полтавській області з клопотанням щодо надання йому в оренду 93 га землі сільськогосподарського призначення, вартість якої становить майже 3 млн гривень. Вказане клопотання ГУ Держгеокадастру задовільнило.

 

Втім, з’ясовано, що чоловік вже має в оренді земельні ділянки і створив фермерське господарство, а тому, відповідно до законодавства, додаткові земельні ділянки може отримати лише через проведення земельних торгів.

 

Оурім цього, у подальшому, вказаний громадянин передав землі у суборенду.

 

Враховуючи порушення вимог Земельного Кодексу України та Закону України «Про оренду землі», органи прокуратури Полтавської області звернулись до суду з позовними вимогами визнати незаконними та скасувати накази ГУ Держгеокадастру в Полтавській області, визнати недійсним договір оренди землі, припинити договір суборенди та повернути 93 га землі у державну власність. 

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 3338