Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2018

Прокуратура Полтавської області реально повернула державі понад 10 га землі, яку товариство використовувало після закінчення строку дії договорів оренди без жодних дозвільних документів

Установлено, що у 2004 році розпорядженням голови  Зіньківської РДА передано в оренду товариству терміном на десять років земельні ділянки загальною площею понад 10 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

 

Незважаючи на те, що строк дії договору сплив у 2014 році, товариство продовжувало користуватися землями без жодних правовстановлюючих документів, засіявши їх соняшником та кукурудзою.

 

Вказане товариство визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 53-1 КУпАП (самовільне зайняття земельної ділянки) та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу.

 

З метою захисту інтересів держави органами прокуратури Полтавської області пред’явлено до суду позов щодо повернення земельних ділянок загальною площею понад 10 га та вартістю майже 2 млн грн.

 

Позовні вимоги прокуратури судом задоволено в повному обсязі, наразі земельні ділянки повернуто в розпорядження територіальної громади Батьківської сільської ради Зіньківського району.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 3310