Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2018

Прокуратурою Полтавської області направлено клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру чоловіку, який через ревнощі до дружини мало не позбавив життя односельця

За процесуального керівництва прокуратури завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 121 КК України відносно 56-річного жителя Полтавського району.

У червні поточного року вказаний чоловік на ґрунті ревнощів до своєї дружини через підозру у зраді з односельцем, наніс останньому проникаючий удар саморобним ножем у черевну порожнину, спричинивши внутрішню кровотечу та гемарагічний шок 3 ступеню, які за результатами судово-медичної експертизи кваліфіковані як тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя.

Одразу після вчинення кримінального правопорушення чоловік залишив місце події.

Враховуючи наявність безсумнівних даних щодо причетності до вчинення злочину, ревнивця затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Під час проведення досудового розслідування з метою визначення психічного стану здоров'я підозрюваного проведено судово-психіатричну експертизу, згідно з висновком якої чоловік страждає на хронічне психічне захворювання та не міг усвідомлювати свої дії і керувати ними.

З огляду на викладене, у порядку ст. 292 КПК України місцевою прокуратурою відносно вказаної особи направлено до суду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з наданням психіатричної допомоги з посиленим наглядом.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 3018