Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2018

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно екс-заступника начальника відділення поліції ГУНП в області, який вимагав та отримав хабар від підприємця

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього заступника начальника Шишацького відділення поліції Миргородського відділу поліції ГУНП в Полтавській області.

Установлено, що співробітниками поліції зупинено автомобіль, який перевозив деревину породи сосна. До з’ясування всіх обставин підприємця, який здійснював перевезення та вказане майно доставлено до відділу поліції. Поряд з цим, поліцією внесено відомості до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 185 (крадіжка) КК України.

Екс-заступник начальника відділення поліції ГУНП в області почав вимагати та отримав від підприємця неправомірну вигоду на загальну суму 12 тисяч гривень за повернення вилученого майна, а також у безперешкодному здійсненню в подальшому підприємницької діяльності.

Як з’ясувалось, підприємець мав всі дозвільні документи на ведення зазначеної діяльності, кримінальне провадження у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення закрито.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) КК України.

За клопотанням прокуратури Полтавської області підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення  застави на суму понад 140 тисяч гривень.

На даний час вказана особа звільнена з займаної посади.

Відповідно до вимог ст. 290 КПК України після ознайомлення підозрюваного та його захисника з матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 3252