Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2018

Прокуратура Полтавської області відновлює порушені права дітей на освітній процес – скеровано позовну заяву з вимогою розірвати договір оренди з товариством, яке незаконно використовує приміщення начального закладу для здійснення підприємницької діяльності

Установлено, що між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Полтавській області та акціонерним товариством укладено договір оренди частини приміщення навчального закладу площею понад 95 м², вартістю майже 900 тисяч гривень.

 

Вказаний договір суперечить вимогам ч. 5 ст. 63 Закону України «Про освіту» якими передбачено, що об’єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, та підрозділи, технологічно пов’язані з навчальним та науковим процесом, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням.

 

Таким чином, з 2012 року по даний час приміщення за своїм цільовим призначенням не використовується, а товариство веде підприємницьку діяльність з надання послуг користування мережею Інтернет.

 

Зважаючи на виявлені порушення вимог законодавства, прокуратурою подано позовну заяву до суду про зобов’язання акціонерного товариства повернути одному із навчальних закладів міста частину приміщення площею понад 95 м², вартістю майже 900 тисяч гривень.

 

Наразі провадження відкрито, триває судовий розгляд.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2652