Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2018

За реагування прокуратури Полтавської області проведено флюорографічне обстеження понад 200 засудженим з «Кременчуцької виправної колонії», яке всупереч закону не здійснювалось протягом двох років (ФОТО)

Прокурорами виявлено грубі порушення прав засуджених на охорону здоров’я і медичну допомогу у державній установі «Кременчуцька виправна колонія (№69)».

 

Філією державної установи «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в Полтавській області не забезпечено гарантоване державою право засуджених на охорону здоров’я. Зокрема, медичними працівниками при перевірці не надано для ознайомлення ліцензію на право зайняття медичною практикою та свідоцтво про акредитацію, в амбулаторно-профілактичному відділенні установи в нічний час доби відсутній черговий медичний працівник, що зумовлює відсутність належного медичного нагляду за засудженими, з квітня 2016 року не працює флюорографічне обладнання тощо.

 

Таким чином, всупереч вимог Закону України «Про протидію захворюванню на туберкульоз», засудженим установи не проводилось рентгенологічне дослідження протягом двох років.

 

Прокуратурою внесено вказівку керівнику Філії державної установи «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в Полтавській області про негайне вжиття заходів до усунення виявлених порушень у діяльності медичної частини державної установи «Кременчуцька виправна колонія № 69», а також причин та умов, що їм сприяли.

 

З метою поновлення прав засуджених прокуратурою області організовано та проведено флюорографічне обстеження 203 осіб, які відбувають покарання у виді позбавлення волі у державній установі «Кременчуцька виправна колонія (№69)».

 

 

Результати обстеження вивчаються фахівцями. Робота на вказаному напрямі триває.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2689