Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2018

Прокуратура Полтавської області повернула до державної власності з незаконного користування земельну ділянку площею 14 га, яку особа отримала без проведення обов’язкової процедури земельних торгів

Установлено, що рішенням Чутівської селищної ради у лютому поточного року передано в оренду земельну ділянку сільськогосподарського призначення  площею 14 га, вартістю майже 500 тисяч гривень.

За вимогою прокуратури, Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області здійснило перевірку законності передачі в користування вказаної земельної ділянки, за результатами якої наданий висновок, що рішення Чутівської селищної ради прийняте з порушенням вимог чинного законодавства.

Так, встановлено, що земельна ділянка комунальної форми власності сільськогосподарського призначення не могла бути надана в оренду без проведення встановленої законом процедури земельних торгів.

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратурою направлено до суду позовну заяву з вимогою визнати незаконним та скасувати рішення Чутівської селищної ради, яке суперечить вимогам чинного законодавства та повернути 14 га землі у державну власність.

Після відкриття судом провадження за позовною заявою прокуратури Чутівська селищна рада надала підтверджуючі документи добровільного виконання позовних вимог, а саме рішення про припинення незаконного договору оренди та акт прийому-передачі земельної ділянки площею 14 га.

Таким чином, завдяки вжитим заходам органів прокуратури Полтавської області державі повернуто 14 га землі з незаконної оренди.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2745