Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2018

Прокуратурою Полтавської області скеровано позовну заяву з вимогою повернути державі з незаконного користування товариства земельну ділянку площею понад 146 га, вартістю майже 4,5 млн гривень

Рішенням Гребінківської РДА у грудні 2012 року сільськогосподарському товариству передано в оренду на 20 років земельну ділянку загальною площею понад 146 га, вартістю майже 4,5 млн грн для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

 

 

За вимогою прокуратури, Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області здійснило перевірку законності передачі в користування вказаної земельної ділянки, за результатами якої наданий висновок, що рішення Гребінківської РДА прийняте з порушенням вимог чинного законодавства.

 

Як з’ясувалось, земельна ділянка державної форми власності передана в оренду без проведення встановленої законом процедури земельних торгів та без проведення нормативної грошової оцінки землі, що є порушенням ст.ст. 123, 134 Земельного кодексу України, ст.13 закону України «Про оцінку землі».

 

Як наслідок, встановлено, що орендна плата, яку сплачує товариство є набагато нижчою від тієї, яку б воно мало сплачувати на підставі проведеної нормативної грошової оцінки землі, що призводить до недоотримання коштів бюджетом органу місцевого самоврядування.

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратурою направлено до суду позовну заяву з вимогою про визнання незаконними та скасування розпоряджень голови Гребінківської РДА, визнання недійсним договору оренди землі та повернення земельної ділянки площею понад 146 га державі.

 

 

Господарським судом Полтавської області прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2659