Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2018

За наполегливої позиції прокуратури Полтавської області підприємця зобов’язано звільнити приміщення ліцею, яке він незаконно використовував 12 років для ведення підприємницької діяльності

 

З’ясовано, що у 2006 році між підприємцем  та Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Полтавській області укладено договір оренди приміщення площею 47,4 м² першого поверху ліцею м. Полтави для розміщення роздрібної торгівлі телекомунікаційним устаткуванням, роздрібною торгівлею комп’ютерами, периферійним устаткуванням і програмним забезпеченням.

 

Вказаний договір суперечить вимогам ч. 5 ст. 63 Закону України «Про освіту» якими передбачено, що об’єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, та підрозділи, технологічно пов’язані з навчальним та науковим процесом, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням.

 

Крім того, підприємець без дозволу Фонду передав в суборенду іншій фізичній особі-підприємцю  спірне приміщення.

 

Зважаючи на порушення норм чинного законодавства та з метою поновлення прав студентів на навчальний процес прокуратура Полтавської області звернулась до суду з позовними вимогами визнати недійсним договір оренди частини приміщення навчального закладу вартістю понад 455 тисяч гривень та зобов’язати підприємця повернути майно.

 

Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду задоволено позовні вимоги прокуратури. 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2712