Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2018

Прокуратура Полтавської області вимагає стягнути з товариства майже 4 млн грн шкоди, завданої використанням земельної ділянки без правовстановлюючих документів для експлуатації та обслуговування торгового комплексу

Установлено, що одне із товариств у м. Кременчуці оформило право власності на торговий комплекс. У подальшому, між товариством та Кременчуцькою міською радою укладено договір оренди земельної ділянки площею 51519 м² для експлуатації та обслуговування торгового комплексу. На сесії міськради затверджено технічну документацію із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на вказану землю та прийнято рішення про надання її в оренду товариству на 15 років. Також, установлено плату за користування землею.

 

 

Товариство було зобов’язано зареєструвати документ, який посвідчує право користування земельною ділянкою. Втім, в порушення норм чинного законодавства товариством договір оренди землі не укладено, право оренди землі  - не зареєстровано. 

 

Протягом 7 років зазначене товариство використовувало земельну ділянку без правовстановлюючих документів, орендну плату за договором не сплачувало, хоча земельна ділянка використовувалась для розміщення торгового комплексу.

 

Відповідно до положень ст. 120 Земельного кодексу України, виникнення права власності на об'єкт нерухомості не є підставою для автоматичного виникнення права власності чи укладення (продовження, поновлення) договору оренди земельної ділянки.

 

Внаслідок таких протиправних дій Кременчуцькій міській раді завдано збитків на суму майже 4 млн гривень.

 

На захист інтересів держави органи прокуратури Полтавської області звернулись з позовом до суду щодо відшкодування шкоди, завданої використанням земельної ділянки без правовстановлюючих документів в сумі майже 4 млн грн.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

 

кількість переглядів: 2733