Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2018

Прокуратурою Полтавської області скеровано обвинувальний акт стосовно раніше судимого чоловіка, який двічі грабував та здійснював розбійний напад на 70-річну потерпілу

У липні поточного року, раніше неодноразово судимий чоловік, перебуваючи в с. Вербове Полтавського району, прийшов до одного з господарств, де з метою заволодіння чужим майном, проник до будинку літньої жінки, яка проживає одна.

 

Перебуваючи в приміщенні будинку, чоловік  здавив руками горло 70-річної потерпілої, таким чином подолавши опір останньої та заволодів її грошовими коштами та майном.

 

У подальшому, у вересні поточного року, рецидивіст знову проник до будинку вказаної потерпілої звідки забрав 7 гривень, мобільний телефон вартістю 50 гривень та сокиру, після чого залишив місце вчинення злочину.

 

За дієвого та принципового процесуального керівництва прокуратури нападника було встановлено та затримано у найкоротші терміни, а в подальшому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.187 (розбій, поєднаний із погрозою застосуванням насильства, поєднаному з проникненням у житло) КК України та ч. 3 ст. 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинений повторно, поєднаний з проникненням у житло) КК України.

 

Досудове розслідування у даному кримінальному проваджені проведено у найкоротші строки.

 

Прокуратурою затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно зловмисника.

 

За клопотанням прокуратури розбійник перебуває під вартою.

 

Останньому загрожує позбавлення волі строком до 12 років із конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2437