Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2018

Завдяки прокуратурі Полтавської області особу, яка не подала відомості у передбачений законодавством строк щодо змін у майновому стані визнано винною та покарано за адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією

Прокуратурою  Полтавської області забезпечено участь у розгляді протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією стосовно начальника господарчого відділу одного із закладів району, який будучи суб’єктом, на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», не повідомив про суттєві зміни у своєму майновому стані за 2017 рік у передбачений законодавством строк.

 

Згідно договору купівлі – продажу особа,  придбала  житловий будинок в смт. Нові Санжари вартістю 160 000 грн, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року.

 

Проте, в порушення  вимог закону порушник не подав до Єдиного державного реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані у 10-денний строк.

 

Прокуратурою забезпечено участь у розгляді протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, передбачене ч.2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог фінансового контролю). Правопорушника визнано винним та накладено стягнення у формі штрафу.

 

Окрім цього, прокуратурою направлено подання в порядку ч.3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» з метою встановлення причин та умов, які сприяли порушенню вимог фінансового контролю. На даний час проводиться службове розслідування.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2604