Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2018

Вжитими заходами органів прокуратури Полтавської області з незаконної оренди повернуто державі понад 72 га землі сільськогосподарського призначення, до яких входять особливо цінні землі

Установлено, що в 2011 році Зіньківською районною державною адміністрацією надано в оренду Об’єднанню громадян місцевого значення понад 72 га землі для городництва.

 

З’ясовано, що до вказаних земель сільськогосподарського призначення частково належать особливо цінні землі.

 

Поряд із цим, надання в оренду зазначених земель відбулось із порушенням норм чинного законодавства.

 

Так, проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок із особливо цінних земель підлягають обов’язковій державній експертизі. Таким чином, орендар мав замовити проведення цієї експертизи і лише після отримання позитивного висновку  Зіньківська РДА мала право про затвердження землевпорядної документації.

 

Окрім цього, не проводилась нормативно грошова оцінка земельної ділянки, яка є основою для визначення розміру орендної плати.

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Полтавської області звернулась до суду з позовними вимогами  визнати незаконними та скасувати розпорядження органу державної влади, визнати недійсними договори оренди землі та зобов’язати звільнити земельні ділянки площею понад 72 га.

 

Позовні вимоги прокуратури задоволено у повному обсязі.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 3297