Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2018

Завдяки вжитим заходам органами прокуратури Полтавської області усунено порушення пожежної безпеки у дошкільному навчальному закладі «Колосок», які створювали потенційну загрозу життю та здоров’ю вихованців

Прокуратурою за результатами вивчення матеріалів планових та позапланових перевірок проведених інспекторським складом Кременчуцького міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області встановлено, що дошкільний навчальний заклад «Колосок» Кам’янопотоківської сільської ради протягом тривалого часу функціонує з суттєвими порушеннями правил пожежної безпеки, однак керівництвом закладу та Кам’янопотоківською сільською радою Полтавської області як власником ДНЗ не вжито належних заходів щодо їх усунення.

 

Зокрема, у приміщенні дитячого садочка  не обладнано систему автоматичної пожежної сигналізації, посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки, відсутня необхідна кількість вогнегасників тощо.

 

З виявленими порушеннями ознайомлено завідувача ДНЗ «Колосок» та винесено припис зі строком виконання. Втім, як з’ясувалось, виявлені порушення керівництвом закладу усунено лише частково.

 

За невиконання припису на усунення триваючих порушень законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки завідувача дошкільного навчального закладу притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу.

 

Зважаючи на суттеві порушення вимог законодавства, прокуратура Полтавської області звернулась до суду з позовом про визнання протиправною бездіяльності Кам’янопотоківської сільської ради щодо невжиття заходів, направлених на усунення порушень протипожежної безпеки в діяльності дошкільного навчального закладу «Колосок».

 

Тільки після реагування  прокуратури Кам’янопотоківською сільською радою на черговій сесії прийнято рішення «Про внесення змін до показників бюджету на 2018 рік», яким передбачено кошти на проведення робіт щодо усунення порушень законодавства в сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки в діяльності закладу освіти.

 

Наразі виготовлено проектну документацію на встановлення автоматичної пожежної сигналізації та укладено договір про надання послуг з її монтажу.

 

У зв’язку із добровільним виправленням відповідачем оскаржуваних порушень судом закрито провадження за позовом  прокуратури.

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2953