Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2018

За підтримання державного обвинувачення прокуратурою Полтавської області до 6 років позбавлення волі засуджено нелюда, який з особливою жорстокістю знущався над твариною, що призвело до каліцтва останньої

Установлено, що 27-річний неодноразово судимий мешканець Глобинського району, маючи не зняту та не погашену судимість за вчинення наркозлочину, за допомогою канцелярського ножа, з особливою жорстокістю познущався над котом, відрізавши йому 2/3 частини хвоста, один сім’яник та ліву вушну раковину, а також заподіяв тварині поранення у вигляді різаної рани в області крупа, що призвело до каліцтва тварини.

Крім цього, при проведенні санкціонованого обшуку помешкання зловмисника правоохоронними органами виявлено та вилучено особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – канабіс, який шкуродер незаконно придбав та зберігав для власного вживання.

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно рецидивіста за ч. 2 ст. 309 (незаконне придбання та зберігання наркотичного засобу без мети збуту, вчинене особою, яка раніше вчинила злочин, передбачений ст. 307 КК України) КК України та за ч. 3 ст. 299 (жорстоке поводження з твариною, вчинене з особливою жорстокістю) КК України.

Прокурором доведено вину особи у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень.

 

За принципової та наполегливої позиції прокуратури обвинуваченого визнано винним та призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі.

 

До набрання вироком законної сили запобіжний захід відносно особи залишено попередній – тримання під вартою.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2448