Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2018

За поданням прокуратури Полтавської області начальника відділу ведення Державного реєстру виборців Кременчуцької РДА звільнено з посади за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією

З’ясовано, що начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Кременчуцької РДА придбав автомобіль вартістю майже 230  тисяч гривень. Порушуючи вимоги Закону України «Про запобігання корупції», вказана особа не внесла повідомлення про суттєві зміни в майновому стані до Єдиного державного реєстру декларацій у передбачений законодавством строк.

 

При безпосередній участі прокуратури особу притягнуто до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язане з корупцією, передбачене ч.2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу.

 

Поряд із цим, відповідно до Закону України «Про державну службу» передбачено, що підставою для припинення державної служби у зв’язку із втратою права на державну службу або його обмеженням є, в тому числі, набрання законної сили рішенням суду щодо притягнення державного службовця до адміністративної відповідальності за корупційне або пов’язане з корупцією правопорушення. При чому, суб’єкт призначення зобов’язаний звільнити державного службовця у триденний строк з дня настання або встановлення факту, передбаченого цією статтею, якщо інше не встановлено законом.

 

За принципової позиції прокуратури виконувачем обов’язків голови Кременчуцької районної державної адміністрації за даним фактом призначено службове розслідування, за результатами якого прийнято рішення про притягнення особи до дисциплінарної відповідальності у вигляді звільнення з посади.

 

Робота на вказаному напрямку триває.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2505