Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2018

Прокуратура Полтавської області реально повернула у державну власність 463 га землі, вартістю понад 65 млн гривень

Установлено, що в 2005 році між Зіньківською районною державною адміністрацією та товариством укладено договір оренди земельних ділянок терміном на 10 років, які знаходяться за межами населених пунктів на території Попівської сільської ради для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

 

Відповідно до вимог чинного законодавства, дія договору припиняється у разі закінчення строку, на який його було укладено. Таким чином, ще у 2015 році термін оренди вказаних земель закінчився, орендарем не вжито жодних дій щодо поновлення договору оренди, хоча земельними ділянками товариство продовжувало користуватися.

 

Органи прокуратури Полтавської області звернулись до суду з позовними вимогами повернути державі 463 га землі, вартість якої становить понад 65 млн гривень. Позовні вимоги прокуратури задоволено у повному обсязі.

 

Завдяки вжитим заходам прокуратури товариство підписало 2 акти повернення вказаних земельних  ділянок з  незаконного використання у державну власність, в особі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2860