Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2018

За підтримання державного обвинувачення прокуратурою Полтавської області судитимуть двох екс-майорів поліції, які за хабар обіцяли громадянину не притягувати його до кримінальної відповідальності

Прокуратура Полтавської області скерувала до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього начальника сектору кримінальної поліції та екс-старшого оперуповноваженого відділу кримінальної поліції ГУ НП в Полтавській області за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

 

Колишні правоохоронці навесні поточного року вимагали та отримали від громадянина 26 тисяч гривень неправомірної вигоди, обіцяючи останньому «домовитись» із слідчим одного з відділів поліції щодо не притягнення його до кримінальної відповідальності.

 

Під час досудового розслідування зловмисників звільнено із займаних посад, за клопотанням прокуратури їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення  застави на загальну суму 280 тисяч гривень.

 

Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 5 років.

 

Органи прокуратури Полтавської області і надалі принципово реагуватимуть на корупційні правопорушення.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 3141