Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2018

За принципової позиції прокуратури Полтавської області до державної власності реально повернуто понад 76 га земель сільськогосподарського призначення, вартістю майже 10 млн грн

Установлено, що у січні поточного року у сільськогосподарських підприємств закінчилися договори оренди двох земельних ділянок державної власності загальною площею понад 76 га, які знаходяться за межами населених пунктів на території Грабарівської сільської ради Пирятинського району.

 

Після закінчення договору оренди землі два громадянина в порушення вимог ст. 125 Земельного кодексу України самовільно засіяли вказані земельні ділянки сільськогосподарською культурою - кукурудзою.

 

У подальшому, вказаних громадян визнано винними у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 53-1 КУпАП (самовільне зайняття земельної ділянки) та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу.

 

З метою захисту інтересів держави органами прокуратури Полтавської області пред’явлено до суду два позови щодо повернення земельних ділянок загальною площею понад 76 га вартістю майже 10 млн гривень.

 

Після відкриття провадження у цивільних справах вказані земельні ділянки за актом приймання-передачі повернуті в розпорядження Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області для продажу права оренди на земельних торгах.

 

Провадження у справах закрито у зв’язку з добровільним виконанням позовних вимог органів прокуратури.

 

Таким чином, завдяки належному реагуванню органів прокуратури Полтавської області поновлено порушені права держави у земельній сфері.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2669