Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2018

За матеріалами прокуратури Полтавської області визнано винним та покарано за адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією держслужбовця Кременчуцького районного відділу державної виконавчої служби, який всупереч закону не повідомив про суттєві зміни в майновому стані

За матеріалами прокуратури Полтавської області судом розглянуто протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією про порушення вимог фінансового контролю провідним спеціалістом Кременчуцького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області.

 

Згідно матеріалів справи вказана особа зареєструвала право власності на квартиру вартістю 326 тисяч гривень, тобто придбала майно на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, та була зобов’язана у десятиденний строк з моменту придбання майна письмово повідомити про це Національне агентство, шляхом внесення повідомлення до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

 

Проте, відповідне повідомлення взагалі не було подано особою, що є порушенням вимог статті 52 Закону України «Про запобігання корупції».

        

При безпосередній участі прокуратури особу притягнуто до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язане з корупцією, передбачене ч.2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу.

 

Після набрання рішення суду законної сили, з метою встановлення причин і умов, які сприяли вчиненню правопорушення, прокуратурою вноситиметься подання в порядку частини 3 статті 65 Закону України «Про запобігання корупції», для ініціювання призначення службового розслідування.

 

Робота на вказаному напрямку триває.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2460