Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2018

Прокуратура Полтавської області продовжує викривати недобросовісних підрядників, які розкрадають бюджетні кошти – на цей раз повідомлено про підозру директору підприємства, який завищив обсяги робіт по ремонту меморіалу «Голодомор-33» на загальну суму майже півсотні тисяч гривень

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області повідомлено про підозру директору приватного підприємства у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 2 ст. 191 (привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) КК України.

 

Під час досудового розслідування встановлено, що у серпні 2017 року між відділом культури і туризму Лубенської районної державної адміністрації та приватним підприємством укладено договір підряду щодо капітального ремонту меморіалу «Голодомор-33» .

 

У подальшому, директор вказаного підприємства до офіційних документів вніс неправдиві відомості щодо об’ємів фактично виконаних робіт. Зловмисник завищив обсяги робіт і на підставі власноруч складеного та підписаного акту приймання виконаних будівельних робіт безпідставно отримав майже півсотні тисяч гривень бюджетних коштів.

 

Згідно висновку комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи встановлено, що до акту включено завищені, в порівнянні з фактичними, обсяги робіт по капітальному ремонту меморіалу, чим самим спричинено збитки бюджету на вказану суму.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2766