Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2018

Прокуратура Полтавської області вимагає повернути об’єкт нерухомості комунальної власності з незаконного користування товариства, яке використовувало його як цех для виготовлення взуття, не сплачуючи орендну плату та приведення будівлі до незадовільного стану

Установлено, що в 2012 році управлінням з питань комунального майна та земельних відносин виконавчого комітету Лубенської міської ради у відповідності до вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна» господарському товариству надано в оренду нежиле приміщення комунальної власності площею 100 м2, вартістю майже 50 тисяч гривень.

Товариство орендувало об’єкт під виробниче приміщення для розміщення цеху з виготовлення взуття.

За час користування майном орендарем допущено погіршення стану орендованої будівлі, яка на даний час перебуває в незадовільному стані – частково відсутні вікна та цегляна кладка в віконних отворах, об’єкт не охороняється. Таким чином, внаслідок неналежного стану будівлі міській раді завдано збитків на суму понад 12 тисяч гривень.

Крім цього, товариством понад сім місяців не здійснювалась орендна плата, внаслідок чого виникла заборгованість у розмірі майже 5 тисяч гривень.

Після закінчення строку оренди майна, орендарем не повернуто його в розпорядження органу самоврядування.

З метою відновлення порушених прав територіальної громади органи прокуратури Полтавської області звернулись з позовом до суду щодо повернення об’єкту нерухомості, стягнення збитків, нанесених комунальному майну та орендної плати.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області  
кількість переглядів: 2495